Call Now

+355 672057461 | +35544527202

Book an appointment

Your perfect smile is just one click away

Book an appointment

Your perfect smile is just one click away

Përmirësimi i buzëqeshjes suaj

Lista e kontrollit të buzëqeshjes

Shiko ne pasqyre.

  • A ju pëlqen mënyra se si duken dhëmbët tuaj?
  • A nuk ju pëlqen ngjyra e ndonjë prej dhëmbëve?
  • A ka hapësira midis dhëmbëve?
  • A ju mbeten ushqime midsi dhëmbëve kur ushqeheni?
  • A keni humbur ndonjë dhëmb?
  • A keni ndonjë dhëmbë të shtrembër?
  • A mendoni se dhëmbët janë shumë të gjatë apo shumë të shkurtër?
  • A jeni i kënaqur nga forma dhe pozicioni i dhëmbëve tuaj?

Nëse përgjigjet tuaja tregojnë se dëshironi një ndryshim në buzëqeshjen tuaj, bisedoni me dentistin për përmirësimin e buzëqeshjes.

Një buzëqeshje e madhe mund të jetë veçoria më tërheqëse e fytyrës tuaj. Një buzëqeshje ju ndihmon të shprehni shëndetin, suksesin, rininë dhe sinqeritetin. Është një pasuri e madhe në kontaktet tuaja personale, sociale dhe marrdhëniet e punës. Pra, është e rëndësishme që të jeni të kënaqur me mënyrën se si duket buzëqeshja juaj.

 

Dentisti juaj ka shumë teknika të ndryshme për të formuar, gdhendur, dhe për ta bërë buzëqeshjen tuaj më të bukur. Me disa hapa të thjeshtë, mund të keni një buzëqeshje që ndiheni mirë. Dhe trajtimi mund të jetë më i frytdhënës se sa mendoni.

Këtu janë disa opsione të trajtimit:

Mbushjet me ngjyra sipas nuancave të dhëmbit

Dentisti juaj mund të përdorë materiale natyrale me ngjyra për të rivendosur dhëmbët që kanë dëmtime të dhëmbëve. Opsionet përfshijnë materiale të përbërë, të tilla si material rezinoze-kompozoti, si dhe inlay, onlays dhe kurora prej porcelani të prodhuara nga laboratori.

Zbardhjen e dhëmbëve

Dhëmbët ndryshojnë ngjyrë për shumë arsye – duke pirë kafe, çaj ose verë; pirja e duhanit; dhe madje edhe plakja mund të errësojë ngjyrën e dhëmbëve. Zbardhja e dhëmbëve është një proces që i bën dhëmbët më të bardha. Zbardhja e përdorur për zbardhjen në klinikë është më e fortë se zbardhja e gjetur në kite zbardhues në kushte shtëpie. Mbani në mend se dhëmbët e të gjithëve nuk mund të bëhen të bardhë si modeli qe keni parë në mediat sociale apo ne internet. Dentisti juaj mund të rekomandojë trajtimin e ndryshimit të ngjyrës që është e drejtë për ju.

Veneers

Veneers janë hollë, si shtrese e holle sipas ngjyrës së dhëmbëve që janë të lidhur, ose të çimentuar, në pjesën e përparme të dhëmbëve tuaj. Ata janë bërë me porosi nga rezinë kompozitë ose qeramike dhe duken si dhëmbë natyrorë. Veneers mund të përdoren për të mbushur hapësirat midis dhëmbëve dhe për të mbuluar dhëmbët që janë të ngjyrosur, të dobët, ose pak të shtrembër.

Braces-Braketat

Braketat mund të ndihmojnë në korrigjimin e dhëmbëve të ngjeshur, të shtrembëruar ose në rastet e një pabarazie të nofullës së sipërme me atë të poshtme. Braces janë bërë shumë më të vogla dhe më pak të dukshme gjatë viteve. Braketat si pllakëza të vogla ngjiten mbi secilin dhëmb në pjesën e përparme, ndonjëherë mund të jenë vendosen në pjesën e prapme të dhëmbëve për t’i bërë ato më pak të dukshme. Ato mund të jenë metalike ose qeramike ne ngjyrë të bardhë për të qenë më pak të dukshme.

Konturimi i smaltit

Stomatologu juaj mund të “riformojë” shtresën e jashtme të dhëmbit me anë të ndërhyrjes te smalti i dhëmbit duke e konturuar. Kur dhëmbët janë pak shtrembër ose të pabarabartë, ose kur dhëmbët duken shumë të gjata, dentisti juaj mund të ndërhyjë pak për të përmirësuar dukjen e dhëmbëve tuaj.

Kurora

Nëse një dhëmb ka nevojë për një ndryshim më të madh sesa veneers ose konturimi i smaltit kurora është një opsion shumë i mirë. Pjesa e jashtme e dhëmbit hiqet dhe një kurorë vendoset mbi të. Kurora përshtatet me dhëmbët tuaj të tjerë.

Hapat e parë për një buzëqeshje të re

Pasi të vendosni të përmirësoni buzëqeshjen tuaj, hapi i parë është që të vizitoni dentistin tuaj. Në këtë vizitë, ju do të flisni për planin më të mirë për ju. Nëse keni ndonjë shenjë të sëmundjes dentare, dentisti juaj mund të rekomandojë trajtim për këtë. Është e rëndësishme që të keni një gojë të shëndetshme para se të filloni trajtimin kozmetik.

Këto trajtime dhe të tjera mund t’ju ndihmojnë të keni dhëmbë më natyralë dhe tërheqës. Cfare po prisni? Bisedoni sot me dentistin tuaj rreth asaj se si ta bëni buzëqeshjen tuaj sa më mirë që mund të jetë.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *